The Ultimate Guide To κυπαρισσια διαμονη

Wiki Article

Η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία γεμίζει με κόσμο, που απολαμβάνει να τρώει μεζεδάκια στα καφενεία και να πίνει ποτό στα μπαρ της περιοχής.

Στο Λιβάδι είναι το περίφημο γεφύρι του Κατουνιού και οχι του Καρουνίου !!!

Οι δύο παραλίες, η Μεγάλη και η Μικρή Άμμος με το μικρό, άσπρο βότσαλο, βρίσκονται στον οικισμό της Παραλίας, ενώ η τρίτη λίγο μακρύτερα. Και οι δύο φημίζονται για τα πεντακάθαρα νερά τους και την ησυχία.

Η Μεγάλη Άμμος είναι αυτή που κοιτά κατάματα τον ήλιο να ανατέλλει από τα νερά του Μυρτώου, που φτάνουν μέχρι τη γραμμή του ορίζοντα, γιατί ορατή στεριά απέναντι δεν υπάρχει.

Η αρχιτεκτονική του έχει παραδοσιακά στοιχεία με γραφικά δρομάκια.

Υπάρχουν διάφορα σημάδια που μπορούν να υποδείξουν ότι ένα κυπαρίσσι είναι υγιές. Μια βασική ένδειξη είναι η παρουσία νέας ανάπτυξης, όπως νέα φύλλα ή κλαδιά. Ένα υγιές κυπαρίσσι πρέπει επίσης να έχει στιβαρό more info κορμό και ισχυρές, υγιείς ρίζες. Άλλα σημάδια ενός υγιούς κυπαρισσιού περιλαμβάνουν ζωηρό φύλλωμα και ένα γεμάτο, συμμετρικό σχήμα.

Βροχή και πιθανή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό.

Φανταστικό το τοπίο. Το δωμάτιο ήταν δίπλα στη θάλασσα.

Ανακαλύψτε τις κορυφαίες περιοχές για διαμονή στα Κύθηρα, επιλέξτε το μέρος που θα μείνετε και ετοιμάστε βαλίτσες.

Αποτελεί πολύ δημοφιλή επιλογή φυτού για δημιουργία φράχτη και είναι ιδανικό δέντρο για οριοθέτηση χώρων ή για ανάδειξη επιβλητικών κτιρίων. Εκτός από τη φύτευση σε κήπους, σε δρόμους και σε πάρκα, τα κυπαρίσσια είναι από τα βασικά δέντρα χρησιμοποιούνται σε αναδασώσεις.

 Όταν πέρασε ο κίνδυνος, οι κάτοικοι προχώρησαν στη δημιουργία κι άλλων παραθαλάσσιων οικισμών, όπως της Παραλίας και της Μητρόπολης.

Μπορεί να αδικείται από τη Δύση και να μην το χρωματίζουν ωραία ηλιοβασιλέματα, η Ανατολή όμως φωτίζει μοναδικά το Κυπαρίσσι και ζεσταίνει τόσο τη θάλασσα, που είναι η καλύτερη ώρα για βουτιά είτε γι’ αυτούς που ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί είτε για τους ξενυχτισμένους.

Αρχικά, πριν φυτέψουμε τους σπόρους του κυπαρισσιού, για να μπορέσουν να φυτρώσουν πρέπει να σπάσουμε τον λήθαργο.

Μόνο που το υπέροχο αυτό σκηνικό συναντάται στους πρόποδες του Πάρνωνα και στην υδάτινη αγκαλιά του Μυρτώου.

Report this wiki page